Cursus tekenen

Vaak zeggen mensen: ‘Ik kan niet tekenen!’. Toch is iedereen in staat een prachtig kunstwerk te maken tijdens de cursus tekenen in Zaandam bij de Saense School voor Beeldende Kunst. Met de cursus Tekenen, gebaseerd op de leergang de 5 Beeldelementen in Beeld leer jij niet de dingen te tekenen die je denkt te zien, maar datgene wat je écht ziet.

Iedereen kan tekenen en schilderen

Het is wetenschappelijk bewezen dat ons vermogen voor tekenen en schilderen in de rechterhersenhelft ligt. De vraag is hoe je deze helft activeert. Een ervaren docent leert jou de linkerhersenhelft uit te schakelen. Door het stimuleren van de rechterhersenhelft maak je jouw beeld krachtiger. Je krijgt begeleiding in het goed vasthouden van het potlood of penseel, het zien van richting in tekenen en het ontdekken van vormen, lijnen en tussenruimtes. Tijdens de cursus leer je o.a. rozen tekenen, portrettekenen en handen tekenen. Tevens laat de docent jou inzien wanneer het zinvol is om beide hersenhelften in te schakelen. Het doel is om jouw beeld zo krachtig te maken dat men er wel naar moet kijken. Wanneer je jezelf wilt professionaliseren of van plan bent om naar de Academie voor Beeldende Kunst te gaan is deze module een goede basis.

Prijzen en bereikbaarheid Saense School voor Beeldende Kunst

Wanneer je je inschrijft neem je deel aan een cursus bestaand uit acht lessen. De totale kosten zijn €125,- per persoon.

De cursus wordt momenteel gegeven in de
Bullekerk, Westzijde 75 in Zaandam.

De lessen vinden elke week op vaste dagdelen plaats:

  • Maandagochtend van 09:30 tot 12:00 uur
  • Maandagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur
  • Maandagavond van 19:30 tot 22:00 uur
  • Dinsdagochtend van 09:30 tot 12:00 uur

Andere data en tijden zijn mogelijk indien er genoeg animo is. Meer weten of jezelf aanmelden voor de cursus Eigen Stijl Ontwikkelen? Bel dan naar 06-16807659 of vul het contactformulier in op deze website. Er wordt dan snel contact met je opgenomen.