Cursus Licht en Donker

Een schilderij zonder licht is een schilderij zonder leven. Om het leven aan te wakkeren in jouw kunstwerk geeft de Saense School voor Beeldende Kunst de cursus Licht en Donker. Leer te spelen met contrast en verschillende tinten. Voeg licht aan jouw werk toe voor een meer sprekend eindresultaat.

Leer vitaliteit en energie aan te brengen in jouw kunstwerk

Wanneer je geen licht in een schilderij aanbrengt, mist het vitaliteit en energie. Een ervaren docent helpt jou bij het toevoegen van overlopende kleuren van licht naar donker aan jouw werk. Met de techniek Clair-obscur breng je diepte en sfeer aan. Het spel van licht en donker kan je gebruiken in een tekening om emoties, idealen, dromen, hoop en ervaring tot uiting te laten komen. In deze cursus leer je onder andere over de mogelijkheden van licht en donker, tinten en tonen, tweedimensionaal en driedimensionaal, de verschillende vormen van schaduw en de diverse soorten licht als zijlicht en glimlicht. De betekenis van licht in het schilderij en de werking van de lichtbronnen zelf worden aan jou uitgelegd.

Prijzen en bereikbaarheid Saense School voor Beeldende Kunst

Wanneer je je inschrijft neem je deel aan een cursus bestaand uit acht lessen. De totale kosten zijn €125,- per persoon.

De cursus wordt momenteel gegeven in de
Bullekerk, Westzijde 75 in Zaandam.

De lessen vinden elke week op vaste dagdelen plaats:

  • Maandagochtend van 09:30 tot 12:00 uur
  • Maandagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur
  • Maandagavond van 19:30 tot 22:00 uur
  • Dinsdagochtend van 09:30 tot 12:00 uur

Andere data en tijden zijn mogelijk indien er genoeg animo is. Meer weten of jezelf aanmelden voor de cursus Eigen Stijl Ontwikkelen? Bel dan naar 06-16807659 of vul het contactformulier in op deze website. Er wordt dan snel contact met je opgenomen.