Marijke Habernickel - Saense School voor Beeldende Kunst
EEN DROOM IS WERKELIJKHEID GEWORDEN!

Marijke Habernickel is haar artistieke carrière vrij onverwachts begonnen. Na haar doctoraal examen Sociale Pedagogiek werkte ze met veel enthousiasme en succes als bestuurder in de gezondheidszorg. Hier kon ze ook veel van haar creativiteit kwijt bij het ontwikkelen van nieuwe organisatiestructuren en de inrichting van gebouwen. Tijdens een managementbijeenkomst in Laren schreef zij zich in voor het onderdeel “Op avontuur” van de kunstenaar Boy Namias de Crasto in Bussum.. Ze raakte hierdoor zo geïnspireerd dat ze besloot haar artistieke kant verder te ontwikkelen na haar werkzame leven).

Voor een uitgebreide Curriculum Vitae klik hier.

Als jong meisje wilde zij al naar de Academie voor Beeldende Kunst. Nadat zij was gestopt met werken was de tijd daarvoor rijp. Zij ging naar de Academie voor Beeldende Kunst in Almaar, volgde deze een jaar en begon vervolgens haar grote zoektocht. Nieuwsgierig naar materialen en hun mogelijkheden ontdekte zij hoeveel er op de markt is maar vooral de grote diversiteit aan technieken viel haar op: werken met houtskool, pastel, aquarel, acryl, olieverf, broux de noix en inkten zoals Oost-Indische inkt en Ecoline. Deze materialen nodigden haar uit meer opleidingen te volgen om zich zo veel mogelijk bijzondere technieken eigen te maken. Dit proces gaat nog steeds door.

Op basis van al deze opgebouwde kennis en ervaring heeft zij een eigen leermethode ontwikkeld De 5 beeldelementen in beeld“. Deze leermethode is opgebouwd uit 5 modules, waarin een basis wordt gelegd  hoe je een krachtig beeld kan maken, kunt spelen met kleur en licht en donker in een mooie compositie kunt maken. Een veelvoud van technieken komen in deze leermethode aan bod in de modules Bijzondere technieken 1, 2, 3 en 4. Hierin wordt aandacht besteed aan o.a. Schilderen zoals de oude meesters, de impressionisten of de COBRA groep dat deden. Van klassiek tot abstract. Het spel van kleuren, technieken en materialen gemengd gebruiken vind zij een boeiend proces, Onder de begeesterende leiding van Boy Namias de Crasto leerde zij nog elke week weer bij. 

Zij heeft haar leergang “De 5 Beeldelementen in beeld” in een boek vastgelegd. Hierin beschrijft zij in het kort de 5 beeldelementen, die de basis vormen van de door haar zelf ontwikkelde losse cursussen, workshops en een volledige leergang.

Deze werkmethode is getest met diverse cursisten en vormt de basis voor de op 4 november 2015 door haar opgerichte Saense School voor Beeldende Kunst. 

In 2018 mocht zij in Amsterdam het certificaat “Master Art Repreneur” ontvangen uit handen van Peter Maasdam.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan ook eens de reviews van de leerlingen die dit proces al doorlopen hebben of bel mij eens op 06-16807659.

Stilleven | Atelier Marijke | Renaissance
Hond | Atelier Marijke | Renaissance
Bruidspaar | Atelier Marijke | Renaissance

De Saense School voor Beeldende Kunst is gevestigd aan de Hogendijk 21 in Zaandam. De lessen worden gegeven in de Bullekerk, Westzijde 75 in Zaandam.

Gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, zowel vanuit Amsterdam, Purmerend als Alkmaar.