De Saense School voor Beeldende Kunst werd in 2015 opgericht door Marijke Habernickel. Door onvrede over de wijze van kennisoverdracht op de Kunstacademie besloot zij er voor te kiezen om zelf een instituut te creëren om deze kennisoverdracht op haar eigen manier te doen. O.a. door met kleine groepjes te werken van maximaal 8 personen. Persoonlijke aandacht is hierdoor gegarandeerd.

Bij de Saense School voor Beeldende Kunst wordt u een 2 jarige opleiding geboden.

Onze kracht ligt in:
– Kleinschaligheid, waardoor persoonlijke aandacht en coaching wordt gewaarborgd
– Een gekwalificeerde docent
– En vooral veel leren en veel plezier.

In het eerste leerjaar wordt in 32 lessen aandacht besteed aan:              De kracht van de 5 Beeldelementen in Beeld. Hoe maak ik mijn schilderij zo krachtig dat men er wel naar moet kijken! Deze is opgebouwd uit 4 modules. Iedere module bestaat uit een blok van 8 lessen.

In het tweede leerjaar wordt in 32 lessen aandacht besteed aan:
Specialisatie in bijzondere technieken, zoals kalligraferen, onderwatertechniek, aquarelleren, dripping, glaceren, abstract, kubisme en pointillisme.
Voorbereiding van een tentoonstelling van eigen werk en dat van medecursisten.
Het maken van een boek met eigen werk en dat van medecursisten.

Afsluiting
We sluiten het jaar af met een tentoonstelling en de presentatie van het boek. Tevens vindt dan de uitreiking plaats van de certificaten voor het behalen van de opleiding.

Weefhuis2016 (12)

Klik hier voor een impressie van de tentoonstellingen in 2016 en 2015  werden gehouden. Klik voor de eerstvolgende tentoonstelling op activiteiten.

Voor gevorderden bestaat de mogelijkheid om het 1-jarige programma te volgen. Op basis van hun ervaring wordt een op maat gemaakt programma samengesteld. 

Jaarprogramma.

De Saense School voor Beeldende Kunst werkt met ingang van 1 september 2020 ook met een nieuw jaarprogramma naast de 2-jarige opleiding.
In deze 1-jarige opleiding is aandacht voor:Verdiep je teken en schildersvaardigheden op grond van de 5 Beeldelementen in Beeld.

  • Ontwikkel je eigen stijl verder

  • Ga op zoek wat je allemaal kunt doen met kunst.

  • Integreer het in je leven.

Bijvoorbeeld je bent bloemist. Hoe leuk is het niet om je werk in je eigen winkel te exposeren.
Of je wil naar de academie dan is dit een mooi voor traject.
Alle lessen worden in overleg met jou gemaakt. We stellen samen doelen op en de weg hoe we die doorlopen.

 

De 2-jarige opleiding ziet er in principe als volgt uit:

Elk leerjaar bestaat uit 32 lessen.

Deze worden gegeven op:
maandagochtend van 9.30 uur tot 11.30 uur
maandagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur
maandagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur
dinsdagochtend van 9.30 uur tot 11.30 uur

en worden momenteel gegeven in de Bullekerk, Westzijde 75 in Zaandam.

De kosten voor een leerjaar bedragen €.500,-  exclusief materiaal. In termijnen betalen is mogelijk.

Module 1. Vormen en lijnen
Atelier Marijke | Module 1. Vormen en lijnen

Vaak zeggen mensen: “Ik kan niet tekenen!”

Toch is iedereen in staat een prachtig kunstwerk te maken. Het is wetenschappelijk bewezen, dat ons vermogen voor tekenen en schilderen in de rechter hersenhelft ligt. Jammer genoeg worden we hierbij vaak geblokkeerd door ons denken. We tekenen dat wat we denken te zien en niet wat we echt zien. Tijdens de 8 lessen van deze eerste module ontdek je hoe je je rechter hersenhelft kan activeren zodat ook jij kan tekenen.                                     Voor meer informatie klik hier.

Reacties van cursisten:

Ik vond het fantastisch en het heeft zeker aan mijn verwachting voldaan. Ik wist op voorhand niet zo goed wat ik kon verwachten dus ben er open ingegaan en heb erg genoten van het leren en doen. En het heeft me zeker anders naar “dingen” laten kijken. Ik heb interesse om door te gaan!”

“Hallo Marijke,

Ik wil heel graag doorgaan! Ik vind dat ik al heel veel geleerd heb en ik beleef er veel plezier aan, ook al vind ik het best wel moeilijk. Ik wil het liefst overdag doorgaan, maar als het niet anders kan….

Alles wat ik geleerd heb is voor mij wel voor herhaling vatbaar, hoewel ik iets met kleur ook leuk zou vinden, aquarel bijvoorbeeld.

“Ik vind het hele leuke lessen!”

Module 2. Kleur
Atelier Marijke Zaandam | Module Kleur

Tijdens deze module maak je kennis met de kleurenleer. Je leert hoe je met de ‘primaire’ kleuren alle andere kleuren kunt maken en hoe je een mooi palet kunt samenstellen.

Module 3. Compositie

Atelier Marijke Zaandam | Module CompositieTijdens de module ‘Compositie’ leer je hoe je een specifiek effect creëert in een compositie. Bijvoorbeeld contrast. beweging, harmonie of ritme.

 

Module 4. Licht en donker

Atelier Marijke Zaandam | Module licht en donker‘Clair-obscur’ verwijst naar overlopende kleuren, van licht naar donker in een kunstwerk. Een techniek, die je kan gebruiken om diepte en sfeer aan je werk te geven.

 

PROEVERIJTJE!
Neem eens een proefles!
Wil je weten hoe de Saense School voor Beeldende Kunst werkt en wat er geboden wordt? Kom dan eens naar een proefles. Voor €10,- heb je een gezellige en leerrijke ervaring.                                                                              Kijk voor de eerstvolgende proefles in de agenda.

Heb ik je belangstelling gewekt?
Bel of mail mij voor een afspraak.

info@saenseschool.nl

Marijke Habernickel

telefoon 06-16807659