Onze terugblik op het jaar 2019

Het is alweer januari 2020 en we zitten alweer in een nieuw jaar. Tijd om eens terug te kijken wat er in 2019 allemaal gebeurd is.

Hogendijk

Mijn werkplek “Atelier Marijke”

Afbeelding met buiten, lucht, persoon, grond Automatisch gegenereerde beschrijving

Op 14 september werd ons “Kunsthoisie” geopend door burgemeester Jan Hamming. Het wordt een trefpunt om over kunst te praten met daaraan een eenvoudige maaltijd gekoppeld. Een plek om te vergaderen. Waar men leuke gezellige kan inlopen voor een praatje, koffie maar ook een thuis galerij bekijken met de historie van Czaar Peter de Grote, de geschiedenis van de Hogendijk, Scheepswerf Wed. K. Brouwer en een rondgang door de Russische buurt.

Bullekerk

Op 18 mei vond de officiële uitreiking van de certificaten aan de afgestudeerde leerlingen van de Saense School voor Beeldende Kunst door burgemeester Jan Hamming

 

In september start van de activiteiten van de Saense School voor Beeldende Kunst in de consistoriekamer van de Bullekerk.
Hier worden de lessen en workshops gegeven. Standaard de modules van de twee jarige opleiding maar ook losse modules voor beginners en gevorderden. Voor meer informatie kunt u kijken op www.saenseschool.nl.

 

Op 7 december vond de officiële opening plaats van ons project “Save the World”  door wethouder Rita Noordzij van de gemeente
Zaanstad. Met de fantastische ondersteuning van trompettist Melissa Venema en pianist/ organist Dub de Vries. Ons doel was om 1000 ideeën te krijgen van Zaankanters over wat zijzelf in 2020 wilden bijdragen aan een verbetering van het milieu.

Tentoonstellingen

Zaans Groen.

Op 13 en 14 april was daar een tentoonstelling van Marijke en haar leerling Ingrid Mac Gillavry. Een zee van bloemenpracht.

 

Bullekerk.

De kerk aangekleed met schilderijen voor een bijeenkomst van een club van eigenaren van dure motorjachten.

 

Gallery Greens.

Vanaf maart was daar een maandelijks wisselende tentoonstelling van o.a. leerlingen van de Saense School. Maar ook van Marco Termeer, The Circle Man.

Activiteiten.

We make the City. Veel subsidiegeld zagen we in rook opgaan. We hadden ons goed voorbereid. Maar op het moment dat we onze locatie
wilden inrichten bleek het feest niet door te gaan. Slordig dat dat niet door gecommuniceerd werd.

Schilderen op muziek

In de Vermaning aan de Westzijde tijdens een koor uitvoering met twee leerlingen,  Thelma den Adel en Marijke Mol Lous op de
muziek een schilderij gemaakt. Een bijzondere ervaring.  

Monet Plein-air festival

Voor het 2e jaar meegedaan om mensen te begeleiden bij het maken van een Monet tafereel. Veel deelnemers en enkelen hadden ook nog een prijs gewonnen.

Kunsteiland

Voor het eerst meegedaan aan de manifestatie aan de voordeur van het eiland. Ons huis was een grote galerij, die door mensen kon worden bezocht. Burgemeester Hamming opende bij die gelegenheid ons “Kunsthoisie”

Kunstgroep Russische buurt

Lid geworden van dit buurt initiatief om ideeën in te brengen om de aanwezige kunst in de Russische Buurt meer onder de aandacht te brengen.

Borrel gemeente Russische buurt

In dit kader tijdens een borrel op het Stadhuis kennis gemaakt met de ambtenaren die gaan over de Russische Buurt.

 

Project Licht op kunst.

Op 6 december werd dit project gestart. Door leerlingen van de Saense School werden etalages van Gallery Greens gevuld met verlichte kunstwerken. 

Scholing

Master Art Repreneur

Dit jaar mijn officiële graad behaald na een zware week bij Peter Maasdam

Cobra museum.

Summer school Johanns Ohlsen. Een week lang schilderen op gevoel en met
een tentoonstelling als afsluiting.

Techniek acryl gieten.

 Weer een nieuwe techniek eigen gemaakt. Zeer leerzame workshop

Wij willen iedereen die eraan bijgedragen heeft dat we zo veel mooie en spannende momenten mochten beleven.
Zonder jullie was dat niet mogelijk geweest. Hopelijk weer op een mooi jaar 2020.

Wim en Marijke
Habernickel

Saense School
voor Beeldende Kunst .